top of page
20230609_105315_0000.jpg

Duna menti Kamarazenei Fesztivál

"A Duna menti Kamarazenei Fesztivál eszmeiségének fő gondolatát maga a Duna adja. Európa második leghosszabb folyója összeköt embereket és kultúrákat, országhatárra való tekintet nélkül. Hasonlóképpen mindnyájunkat összekapcsol, közösséggé kovácsol a zene, függetlenül attól, hogy hol születtünk és milyen nyelven beszélünk.” Cseh Tamás, brácsaművész, karmester/ főszervező

 

Ez egy külsőségekben kicsi, ám belső értékekben gazdag fesztivál. Első helyen maga a zene áll, mindenek felett, a zeneművek igazolták magukat az évszázadokon át, amihez nem szükséges hozzátenni semmilyen külcsínt. Elég, ha úgy felcsendülnek, ahogy a zeneszerzők megálmodták. De ez a legnehezebb kihívás és küldetés egy zenész számára.

Fontos, hogy olyan környezetbe juttassuk el a komolyzenét, ahol eddig nem volt megszokott, olyan közönségnek, aki szeretné a klasszikus zenét, ha lett volna kapcsolata vele.

 

 

Duna menti Kamarazenei Fesztivál 2024 fővédnöke Vásáry Tamás, a Nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth – díjas zongoraművész, karmester.

Dunamentifest24Vasaryosszes.png
Tamogatokdunamentifest24.png
bottom of page